Nesrin Adıgüzel Firengiz
BON BON BONİBON
9908

Bonibon deyince aklınıza ne geliyor? Rengarenk çıtır küçük çikolatalar mı? Bugün bir kaçamak yapalım. Çocuğumuzla birlikte bir markete gidip bir kutu çocuğumuza, bir kutu kendimize iki kutu bonibon alalım fakat eve gelir gelmez bunları yemeyelim. Sizinle bugün hem eğitici hem eğlenceli hem de lezzetli bir etkinlik yapalım.

GEREKLİ MATERYALLER: İki kutu bonibon

DESTEKLEDİĞİ ALANLAR: Yaratıcılık, el-göz koordinasyonu, küçük kas gelişimi, estetik duygusu, zihinsel gelişim, sayı kavramı, ritmik sayma

YAPILIŞI:

-          Öncelikle ellerimizi güzelce sabunlayıp iyice durulayalım ve temizleyelim.

-          İki kutu bonibonu dökelim ve karıştıralım.

-          Döktüğümüz bonibonları çocuğumuzun renklerine göre gruplamasını isteyelim.

-          Gruplanan bonibonları tekrar karıştırıp bu defa çocuğumuzdan söylediğimiz geometrik şekli yapmasını isteyelim.

-          Şekillerden sonra bonibonlardan grafik oluşturalım ve her rengi ayrı ayrı sayıp sayısını alta koyduğumuz bir kağıda yazalım.

-          Çocuğumuza en çok hangi renkten var? En az hangi renkten var? Eşit sayıda renkler var mı? En çok hangi rengi beğendin? v.b. sorular sorarak renkleri karşılaştırmasını sağlayalım.

-          Son olarak çocuğumuza bu bonibonlarla ne resmi oluşturabilirsin? Sorusunu sorararak bonibonlarla figür oluşturmasını isteyelim.

-          Bütün çalışmaları yaptıktan sonra bonibonları afiyetle yiyelim :)

Nesrin Adıgüzel Firengiz